Mattips
häromdagen, den var jättegod och omtyckt av alla.
ingrediensernas fetthalt.
400 g kassler
400 g broccoli
1 liten purjolök
1 tsk flytande margarin
2 dl fraiche (max 8 %)
2 dl lättmjölk
1 dl riven ost (max 17 %)
paprikapulver
salt och peppar
Dela broccolin i mindre buketter och förväll den i saltat vatten, ca 5 minuter.
Skär purjolöken i strimlor och fräs den i margarinet.
Skär kasslern i små tärningar.
Blanda samman purjolök, kassler och broccoli, lägg det sedan i en
smord eldfast form.
Blanda fraiche, mjölk, riven ost och kryddor, häll det över kasslern.
Gratinera i ugnen i 200 gr ca 20 minuter.
Servera med nykokt potatis och en härlig grönsallad till.
Hoppas det smakar !
Vår maträtt idag innehåller något helt annat.....
Vi ska äta stekt kycklingfilé, kikärtssallad, vitlöksdressing och
(för de som får) så blir det basmatiris till.
Tjingeling / Druvan
Jag instaemmer.
Den var kanon god. Men det kanske berodde paa vem som gjorde den ocksaa. Har man vaerldens baesta kokerska hemma saa blir man laett bortskaemd.
Ngn dag skall jag nog publicera ett recept paa vad jag aat idag till lunch. det var ocksaa gott.
potatis, mettenden (en sorts roekt korv) och surkaal.
Hepp
....åh tack för den fina komplimangen....nu växte jag ju flera centimeter....hehe....kan ju behövas för jag är ju lite kort av mig.
Vad är du ute efter Tobbe? Vad har du eller tänker göra?
vi åt också broccoli och kassler gratäng i söndags fast vi hadde grädde i.
vi åt också broccoli och kassler gratäng i söndags fast vi hadde grädde i.
Det är alltid lika kul när du dyker upp som gubben i lådan här på bloggen, Stephan ;-)
...mmmh....med grädde i....det var säkert ännu godare. Du och dina grabbar har ju inte ngt problem med vikten så då är det ju inga problem att slänga i det där lilla goda extra i maten.
Ha dé
Kramis / Druvan