Bagar Druvan i farten
Nu är brödet färdigt och det luktar gudomligt gott här hemma!
Nybakat är väl det bästa som finns...?!
Jag måste dessvärre hålla tassarna borta...snyft !
Cattis är hemma idag på grund av att jag har smittat henne med min förkylning.
Ledsen för det, gumman.
Men då fick du ju alldeles pinfärskt bröd till frukost och det var ju inte helt fel,
eller hur ??
Det betyder att jag kan ge er ett utlåtande direkt.
5 stycken av 5 möjliga
För er som inte har "Snabba-kolhydrat-polisen" jagandes efter er......
Jaaaa, ni kan helt enkelt testa receptet.
Här kommer det........
Ledsen för det, gumman.
Men då fick du ju alldeles pinfärskt bröd till frukost och det var ju inte helt fel,
eller hur ??
Det betyder att jag kan ge er ett utlåtande direkt.
5 stycken av 5 möjliga
För er som inte har "Snabba-kolhydrat-polisen" jagandes efter er......
Jaaaa, ni kan helt enkelt testa receptet.
Här kommer det........
Långpannebröd
50 gr jäst
5 dl mellanmjölk
2 msk honung
1/2 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
4 dl dinkelmjöl
3 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till fingervarmt 37 gr.
Häll lite av mjölken över jästen och rör om tills den har löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö och mjöl.
Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 gr.
Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper.
Tryck ut degen i långpannan och skär 5x4 cm rutor.
Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Låt brödet svalna på galler.
Ät och njut !
Kan ju passa på att önska er
en trevlig fredag !!
(P.S. Det ena inlägget utesluter inte det andra.
Hade bara lite tid över att fixa till 2 stycken på raken. D.S.)
Kramisar / Druvan
50 gr jäst
5 dl mellanmjölk
2 msk honung
1/2 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
4 dl dinkelmjöl
3 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till fingervarmt 37 gr.
Häll lite av mjölken över jästen och rör om tills den har löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö och mjöl.
Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 gr.
Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper.
Tryck ut degen i långpannan och skär 5x4 cm rutor.
Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Låt brödet svalna på galler.
Ät och njut !
Kan ju passa på att önska er
en trevlig fredag !!
(P.S. Det ena inlägget utesluter inte det andra.
Hade bara lite tid över att fixa till 2 stycken på raken. D.S.)
Kramisar / Druvan
Kommentarer
Postat av: Tobbe
Ser gott ut.
Undras om det finn ngt kvar naer jag kommer hemm
Postat av: Vindruvan
.....det är inte säkert, för Cattis gillade brödet jättemycket....hihi....
Fast just nu har vi precis ätit oss mätta på lunchen så en liten chans finns det väl att det ska finnas en och annan brödbit kvar till dig.
Är du orolig så får du väl lov att skynda dig hem vetja !!
Kramis
Trackback