Vindruvan
Druvans Cheesecaketårta

Tänkte dela med mig av receptet till tårtan som jag gjorde för
att fira Cattis 18-års dag idag.
Det blev alltså ingen virtuell tårta utan idag fick även vi smaka.
Den var verkligen jättegod, syrlig och praktisk eftersom man
kan förbereda den ett par dygn i förväg för att sen lägga sista
handen på den vid serveringen.
(Passar utmärkt till en stressad hjärna som min....fniss!)
Mums.......




Druvans Cheesecaketårta


Ingredienser 8 bitar

1st hemgjord marängbotten

Fyllning:

2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
4 st äggulor
1,5 dl strösocker
200 g rumsvarm philadelphiaost
2 st lime,rivet skal från
4 dl vispgrädde
4 st äggvitor

Garnering:

färska bär
färsk mynta

Gör så här:

1.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.
    Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

2. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön.
    Vispa ner osten och limeskalet.
    Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

3. Lyft upp gelantinet och smält det på väldigt svag värme.
    Tillsätt 3 msk av gräddsmeten i kastrullen och rör ut gelantinet.
    Häll över gelantinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.

4. Vispa äggvitorna till ett skum.
    Vänd ner dem i gräddsmeten.

5. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter.
    Häll på smeten, täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.

6. Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.
    Garnera med färska bär och mynta.


Hemgjorda marängbottnar

Ingredienser 2 bottnar

1 dl äggvitor
1,75 dl strösocker

Gör så här:

1.  Sätt ugnen på 125 gr.
2.  Rita cirklar, 21-22 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
     (Marängbotten måste kunna passa in i botten på bakformen, när den är klar)
3.  Vispa upp vitorna och sätt till sockret lite i sänder.
     Vispa tills smeten är blank och styv och ser ut som innehållet i en kokosboll.
4.  Fördela smeten i cirklarna och bred ut den.
     Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter eller tills dess bottnarna släpper papperet.
5.  När bottnarna kallnat bör de förvaras torrt.

Jag gjorde endast en botten och behövde ha den inne i ugnen längre än vad tiden
visade på receptet eftersom min botten var lite tjockare.







Vid ett senare tillfälle kommer jag att lägga upp lite bilder från Cattis 18-årsdag.
Har ju inte riktigt tid just nu som ni säkert förstår.

Kramis till er ALLA !!

Tjing / Druvan
Farmor på stan

Oh så gott du göööööör Pia synd ni inte bor i Sverige så man kan få smaka. tusen kramisar



Oma in der Stadt

Vindruvan

Vi kan skanna in tårtan och skicka som bihang it ett mail om du vill provsmaka.

Hepp

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress