Glögg time

Visst är det 1:a advent, men julkänslan utomhus är inte som den ska, det blåser mycket och regnar här hos oss i Aachen. Däremot inomhus är det mer juligt det sprids härliga dofter från såväl som glögg och lussebullar.......mmmm.....!!!!

image387

Tobbe har fixat glöggen i år med hjälp av Malmqvist´s recept......mmmm......
underbart gott!
Tack för receptet, Marie, det kommer användas flitigt i juletid här hos oss.
Hur gör Ni ute i stugorna, fixar Ni eran egen glögg eller köps den färdig??
Vilket Ni än gör så smakar det garanterat juligt gott!!


image388
Ha en fortsatt trevlig adventsdag önskar
/ Vindruvan




Kommentarer
Postat av: Marianne

Så fint ni har det. Jag riktigt känner doften av glögg o saffran. Jag ska göra er sällskap alldeles strax. Min glögg är från systemet, Herrgårdsglögg. Jag har precis varit ute för att köpa EN saffransbulle och EN pepparkaka. Köper jag mer så går alla åt om inte under dagen men garanterat jag får en sömnlös natt och under den så äts det pepparkakor. Att köpa en lussebulle var enkelt men ingestans hittade jag "lösa" pepparkakor. Efter att ha besökt sex!!! olika ställe begav jag mig hemåt. Och då i Globen ventrum kommer det fram ett tomtepar och fråga om dom får bjuda på en pepparkaka och en tomteluva. Så nu har jag glögg, en lussebulle och en pepparkaka. Få se om jag sätter på mig tomteluvan också. Det står Globen shopping på den.
Hej på ett tag.


2007-12-02 @ 14:43:07

Postat av: Maj-Britt

Usch här sitter jag utan både pepparkaka och lussebulle måste klä på mej och gå ut och köpa om ni inte skickar över det per maile. kram på er oj vad du var lik cattis på bilden och vilken liten rumpa du hade. God jul på er
båda. Maj-Britt


2007-12-02 @ 17:58:40

Postat av: Vindruvan

Inte lätt att stå inför problemet att bara vilja köpa EN pepparkaka och det visar sig vara rent omöjligt. Tur att tomten kom till slut och infriade din önskan, Marianne.

Om det inte vore för avståndet så vore du en självskriven gäst hos oss vid glögg och lussebullsbordet, Maj-Britt.
Skulle även gärna vilja skicka dig lite hembakta lussebullar för jag antar att du inte står och bakar dem själv nuförtiden.

Tack för att ni är gulliga och skriver i min gästbok, det är upplyftande för mig.

Bye bye från Eran Vindruva


2007-12-02 @ 19:08:17

Postat av: Ritva Hellberg

Ni har verkligen mysigt när ni dricker glögg. Fast jag ska inte klaga. Min man kom precis med ett glas trots fotboll på TV. Brasan värmer mysigt när jag njuter av min "Blossa".Lussebullar äter ingen hemma hos oss och barnen tar sin pepparkaka från skafferiet lite då och då.


2007-12-02 @ 19:27:40


Skriv gärna något !

Vad kallas du för ?
Vill du vara ihågkommen ?

Lämna gärna din E-postadress ! (Jag håller den hemlig)


Har du en Blogg ?


Här kan du skriva vad du tycker och tänker !

Trackback
RSS 2.0