Film

Jag har hunnit avverka fler filmer under helgen.
Så här många filmer har jag inte sett på evigheter, det roliga är att jag inte somnade en enda gång och det brukar jag vara expert på annars.
För att slippa sovinslaget hos mig bör man välja filmer som har en "må bra" faktor i sig med inslag av kärlek, komik och gärna action.
Vad jag inte gillar är avancerade filmer som inte har fötterna på jorden........alltså ni vet sån´t där science-fiction skräp som inte innehåller en enda trovärdig scen i under filmens gång. Det är oxå jobbigt att se en film som är väldigt rörig, både i handlingen och när det är för mycket action och skjutande, då kan jag lätt somna även fast filmen är i högt tempo, men det är helt enkelt för att det blir för mycket av det goda.

Här är filmerna som jag precis har sett:

image340

En officer och gentleman:

Det var många år sen jag såg den här filmen, men den är lika bra idag som den var för 20 år sen.
En romantisk klassiker.
Det är innehållsrik film med en gripande berättelse som förmedlar romantik, vänskap och disciplin.
Filmen berör långt efter att den är slut.
Man kan se den om och om igen. Det är inte många som lyckas med att göra en film som håller år efter år.

Win a date with Tad Hamilton eller Total verknallt (tyska titeln):

Det här är en romantisk tonårskomedi.
Tad Hamilton är en Hollywood-stjärna och han utlyser en pristävling för att göra reklam för sin nya film. Den som vinner tävlingen får gå på en date med Tad i LA, vilket en tjej från "landet" får göra till hennes stora lycka.
Vad Tad själv inte räknade med skulle hända är att denna enkla tjej från landet rör runt i känslorna hos honom och han blir kär i henne. Samtidigt som hennes bästa vän sedan år tillbaka börjar förstå att även han är kär i henne. Mycket kärlek i luften som ni hör. Vem får vem till slut???

Filmen är lite små rolig, mysig och väldigt lättsam underhållning.
Passar till en sjukling i sängen som inte orkar tänka så mycket.

Storm:

Detta är en svensk film.
Jag tycker att filmen är både annorlunda och märklig, för jag kan inte reda ut hur allt hänger ihop, är det en serie, händer det på riktigt eller hur är det, jag tycker den hoppar runt så i sitt berättande.
DD som det handlar om konfronteras med sin egen verklighet som han har försökt att förtränga under alla år, han blir påmind om sitt förflutna, han finner svar genom en serietidning. Ja ni hör ju själva hur det låter.
Filmen kastas mellan att vara action, drama, thriller och science-fiction. Väldigt rörig!
Även om jag märkte att det här var inte min typ av film så kunde jag ändå inte släppa taget om den och gå och lägga mig, nej jag var tvungen att se den klart.
Det hör till saken att  andra tycker filmen är helt genial och den har fått goda recensioner från många håll, medans jag själv dissar den.
Förmodligen är det väl jag som inte klarar av det här overkliga i en film.

The Holiday eller Liebe braucht keine Ferien (tysk titel):

Det här var en riktigt "må-bra" film, rekommenderas direkt.
Den är romantisk och rolig.
Olycklig kärlek kan drabba vem som helst. Det är orsaken till att två helt olika kvinnor spontant bestämmer sig för att via internet byta bostad med varandra över jul ledigheten. Den ena kommer till ett litet gulligt hus i en liten engelsk by medans den andra får bo väldigt stort och flott i Hollywood.
Vad är det som säger att inte kärleken kan överraska då???
Det kan den!!!!
Se filmen!!!


Nu när jag har gett er ett och annat tips så kan väl Ni bistå med någon sevärd film till mig.
Har Ni sett någon nyligen som Ni kan rekommendera.
Vad jag missar när jag bor här är ju om det dyker upp någon bra svensk film som man bör se, det har jag ju ingen susning om här i det tyska landet. Känner mig lite utanför vad beträffar svensk film.

Nog om det här med film.
Jag har sett film för många månader framöver nu.

image341   &   image342

/ Vindruvan




Kommentarer
Postat av: Marianne

Hej jag ser ju aldrig på film så jag har dålig koll på vad som finns. Jag blir dock lite inspirerad när jag hör dig.
Sist jag var på bio så såg jag The queen med Helen Mirren. Den handlar om engelska kungahuset när Diana dog. Jag tycker att den var bra och den gav en mycket ömsint bild av det engelska kungahuset, helt annorlunda än den bild man annars får. Se den! En annan film jag också kan rekommendera är hmmm "vad den nu heter" med hmmm "vad dom nu heter". Hmm att minnet är så dåligt. Hon spelade i Annie Hall och han i Gökboet. Ja då vet ni. Handlar alltså om kärlek mellan 55+. Småmysig.


2007-11-26 @ 16:06:04

Postat av: Marianne

NU VET JA... inte minnet som kommit tillbaka men google är ju suverän för att fräscha upp minnet med bara man har något och jag hade ju Annie Hall. Filmen heter "Galen i kärlek", hon heter Diane Keaton och han heter Jack Nicholson.


2007-11-26 @ 16:10:19

Postat av: Vindruvan

Kuuuul med filmtips TACK!!!!!

Kramis


2007-11-26 @ 16:36:18

Postat av: Linda

Att vara småbarnsförälder och titta på film hör inte ihop, inte för mig i alla fall. Okej, jag kan titta på filmer som går på TV:n, men det är evigheter sen vi hyrde film, så några färska filmtips kan jag tyvärr inte bidra med. Annars går ju svenska filmer hem. Hur knasig än handlingen är(vilket är väldigt vanligt) så måste jag se färdigt, det bara är så med svenska filmer. Jag gillar "BECK"-filmerna. Skulle faktiskt vilja ha hela samlingen, för även om jag vet hur en "BECK"-film slutar kan jag se den om och om igen. Jag har inte sett någon av hans nya än, men den tiden kanske kommer när Joel börjar på dagis och är förhoppningsvis väldigt trött på kvällen o somnar tidigt, vilket han inte gör nu. Som sagt allt har sin tid. Tack för denna gång och fortsatt krya på dig. Ta väl hand om dig. Hälsa Tobbe. Kram Linda.


2007-11-26 @ 21:37:21


Skriv gärna något !

Vad kallas du för ?
Vill du vara ihågkommen ?

Lämna gärna din E-postadress ! (Jag håller den hemlig)


Har du en Blogg ?


Här kan du skriva vad du tycker och tänker !

Trackback
RSS 2.0