Fias julklapp

Halloj!!

Det känns som att jag ligger lite efter med inläggen, men det gör väl inget att få se julbilderna nu först?!?

I vilket fall som helst så måste jag berätta när Fia med familj dök upp på "lill-julen" hemma hos mina föräldrar.
Hon är en riktigt glad och sprallig hund, springer och hälsar på oss allihopa med glatt viftande svans (är rädd varje gång att något ska trilla i backen eftersom hennes svans far omkring så som en snabbgående visp, men hon parerar riktigt snitsigt, så vitt jag vet har hon ännu inte slagit ner något....respekt!!!)
image596
När hälsningarna var klara började nosen att arbeta frenetiskt på henne, hon kände att här någonstans i rummet är det någonting som luktar kalasgott, det måste jag nosa upp och se vad det är.....
Dröjde inte många sekunder innan hon förstod vart hon skulle leta..........ja just det UNDER GRANEN.
Det hör till saken att hennes paket hade vi placerat allra längst in under granen just för att hon inte skulle hitta den före jultomten, men ibland missbedömmer man en hunds luktsinne.
Hade hon varit tillåten att fortsätta leta fram paketet ja då hade hon nog rivit omkull hela granen för nu var hon riktigt ivrig, men uppfostrad som hon är och lyssnar på sina familjemedlemmar så fick hon vackert vänta tills tomten kom.
Det gjorde hon duktigt och här på bilden får hon sin efterlängtade julklapp ;-)

image594

Vad låg då i paketet?

image595

Hon öppnade paketet alldeles själv och till slut fick hon fram det hon länge suktat efter, gissa att hon var lycklig!!!
Snacka om tacksam mottagare.....det är härligt med djuren!


Det var allt för nu.

Har ni gjort något särskilt idag??
Jag har tagit det väldigt piano, strykit lite bara, gjort matsedel tillsammans med Tobbe, fixat med bilder i datorn.......ja ni hör ju själva inget aktivt direkt, har inte ens satt på mig stegmätaren......illa illa......i morgon är det nya tag som gäller, måste försöka hänga på Mariannes mål inriktande tänkande.
Har jag sagt det förut....NU ELLER ALDRIG?
Förlåt om jag låter som en papegoja och upprepar mig, men jag måste bättra mig det här funkar inte längre!!

image598

Tjingeling / Vindruvan




Kommentarer
Postat av: Fia

Idag har jag tvingat ut familjen i skogen det var jätte skönt jag sprang i snön och fångade snöbollar som Robin o Simon kastade till mig. När vi kom hem ville alla se på TV. Charlotte Kalla skulle ju åka skidor. Hon var jätte duktig och vann Tour de ski! Jag sov som en stock på mattan. Nu har jag piggnat till lite så helst vill jag vara ute och gnaga på mitt ben, det är faktiskt mycket kvat att gnaga på.


2008-01-06 @ 19:40:38

Postat av: Marianne

Ja nya tag. Alltid nya tag Druvan. Det är det som gäller. Mitt stegmål kommer inte att uppfyllas denna vecka. Det är jag ganska så säker på. Jag skyller på snålblåsten som varit de senaste dagarna. (Och att jag inte ränt i affärer för att köpa julklappar. det borde vara jul oftare.)
OCH jag lovar Druvan när du får min rapport imorgonbitti så har jag lagt på mig två kilo!!! Minst. Idag har jag ätit pommes frites (det äter jag aldrig. Nästan.). Men jag gjorde ju som på TV, Jansson på pommes frites till jul. Naturligtvis så köpte jag en stor påse pommes frites för det var ju "billigare" och inte kan jag slänga det som blev kvar. Näää det blev middag idag och vad blev det till? Jättemånga prinskorvar!!! Köpte förstås ett JÄÄÄÄTTEstort paket med prinskorv till jul för det var ju billigare. Man kan undra varför jag gjorde Jansson och köpte prinskorv. JAG VAR JU BORTA PÅ JULEN!!!
Tänk vad man kan lura sig själv Druvan. När ska vi bli duktiga. Man kanske kan äta mentalt? Läste idag om en filmstjärna som en gång i veckan gick in på ett fik beställde en dubbel chockladkaka och satt och tittade på den en halvtimme. Drack sedan ett glas vatten och gick därifrån!!! Låter tråkigt. Fast å andra sidan så är det ju bara innan och medans man äter man njuter. Efter så är det ju borta...liksom. Förgängligt...


2008-01-06 @ 20:10:34

Postat av: Vindruvan

(Med lite italiensk stämma)
Mamma Mia hunden kan tala ;-)

Bra jobbat Fia att du tog med dig familjen ut i den härliga snön! Hade gärna önskat mig lite snö här hos oss oxå, men det är väl bara att inse att jag bor på helt fel ställe vad den vita varan gäller.
Ja ja sån´t e´livet.

Ja, Marianne, du och Ritva är ju bra på det här med att stryka mentalt så jag tror nog att du kan komma på knepet att äta mentalt oxå......eller är det där gränsen går? Antar det....äta bör man annars dör man.
Min vikt har jag inte ens vågat stå öga mot öga med på ett bra tag nu, men jag måste väl till slut?!?

Tjingeling / Vindruvan


2008-01-06 @ 22:52:25


Skriv gärna något !

Vad kallas du för ?
Vill du vara ihågkommen ?

Lämna gärna din E-postadress ! (Jag håller den hemlig)


Har du en Blogg ?


Här kan du skriva vad du tycker och tänker !

Trackback
RSS 2.0