Druvans Cheesecaketårta


Tänkte dela med mig av receptet till tårtan som jag gjorde för
att fira Cattis 18-års dag idag.
Det blev alltså ingen virtuell tårta utan idag fick även vi smaka.
Den var verkligen jättegod, syrlig och praktisk eftersom man
kan förbereda den ett par dygn i förväg för att sen lägga sista
handen på den vid serveringen.
(Passar utmärkt till en stressad hjärna som min....fniss!)
Mums.......




Druvans Cheesecaketårta


Ingredienser 8 bitar

1st hemgjord marängbotten

Fyllning:

2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
4 st äggulor
1,5 dl strösocker
200 g rumsvarm philadelphiaost
2 st lime,rivet skal från
4 dl vispgrädde
4 st äggvitor

Garnering:

färska bär
färsk mynta

Gör så här:

1.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.
    Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

2. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön.
    Vispa ner osten och limeskalet.
    Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

3. Lyft upp gelantinet och smält det på väldigt svag värme.
    Tillsätt 3 msk av gräddsmeten i kastrullen och rör ut gelantinet.
    Häll över gelantinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.

4. Vispa äggvitorna till ett skum.
    Vänd ner dem i gräddsmeten.

5. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter.
    Häll på smeten, täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.

6. Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.
    Garnera med färska bär och mynta.


Hemgjorda marängbottnar

Ingredienser 2 bottnar

1 dl äggvitor
1,75 dl strösocker

Gör så här:

1.  Sätt ugnen på 125 gr.
2.  Rita cirklar, 21-22 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
     (Marängbotten måste kunna passa in i botten på bakformen, när den är klar)
3.  Vispa upp vitorna och sätt till sockret lite i sänder.
     Vispa tills smeten är blank och styv och ser ut som innehållet i en kokosboll.
4.  Fördela smeten i cirklarna och bred ut den.
     Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter eller tills dess bottnarna släpper papperet.
5.  När bottnarna kallnat bör de förvaras torrt.

Jag gjorde endast en botten och behövde ha den inne i ugnen längre än vad tiden
visade på receptet eftersom min botten var lite tjockare.







Vid ett senare tillfälle kommer jag att lägga upp lite bilder från Cattis 18-årsdag.
Har ju inte riktigt tid just nu som ni säkert förstår.

Kramis till er ALLA !!

Tjing / Druvan




Kommentarer
Postat av: Farmor på stan

Oh så gott du göööööör Pia synd ni inte bor i Sverige så man kan få smaka. tusen kramisar



Oma in der Stadt


2009-03-17 @ 12:56:48

Postat av: Vindruvan

Vi kan skanna in tårtan och skicka som bihang it ett mail om du vill provsmaka.

Hepp


2009-03-17 @ 17:36:12


Skriv gärna något !

Vad kallas du för ?
Vill du vara ihågkommen ?

Lämna gärna din E-postadress ! (Jag håller den hemlig)


Har du en Blogg ?


Här kan du skriva vad du tycker och tänker !

Trackback
RSS 2.0