Mjuk pepparkaka utan ägg och laktosfri...kalasgod =)


Det var fullt upp igår på 1:a advent.
Tur att mycket redan var ordnat sen i fredags,
det gjorde ju att vi kunde njuta av dagen också
utan att stressa....sköööönt !

Jag bakade lite grann igen....gillar juh att baka som ni vet.
Dels bakade jag dessa underbara saffransbullarna
som Gittan tidigare har berättat om, fast mina var dock
laktosfria, men sååå goda.
Tack för tipset, Gittan =)



Jag gjorde bara en halv sats för att jag hade inte mera
saffran hemma och det är faktiskt mystiskt, har inte kunnat
släppa tanken ännu. Jag köpte nämligen med mig saffran från
Sverige hem hit redan i somras, 8-10 förpackningar, minns inte riktigt.
Saffranet här är så smaklöst och saknar den rätta färgen, därav mitt
inhandlande av denna vara i Sverige.
Visste 100 % säkert vart jag hade lagt dem och....
....nu hittar jag dem inte och jag kan för mitt liv inte förstå vart de
har tagit vägen. De 3 förpackningarna jag använt det här året,
de är sedan förut.
Tänker skriva en bok.....
"Mysteriet med det försvunna saffranet" - det är bokens titel.
Näeee, allvarligt var f_n har mitt saffran försvunnit ???

Det räckte till ett par bullar igår i allafall.....vicken tur !!
.....ooooh skjuts in i ugnen.....
Kolla vad det ser smarrigt ut !



Vårat adventsfika på eftermiddagen.



Likaså den här mjuka pepparkakan bakade jag laktosfritt,
den blev kanongod även den.
Förresten den är även äggfri, passar perfekt till ägg allergiker.
Tänkte att ni skulle kunna få ta del av receptet här.




3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
100 g smör (laktosfritt)
1 dl grädde (laktosfritt)
1 dl mjölk (laktosfritt)
1/2 dl sirap
2 msk lingonsylt
smör + ströbröd till formen

(jag minskade även på socker/sirap mängden)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en avlång brödform, ca 1 1/2 liter.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret.
Rör ner smöret och resten av ingredienserna.
Ska inte vispas, endast röras om så att allt blandas väl.
Häll smeten i formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter.


Den blev väldigt mumsig och det doftade härligt juligt
när den gräddades i ugnen.

Hoppas det smakar !
Det var allt för nu...
Tjingeling på er





Kommentarer
Postat av: Linda

Lugn Druvan, saffran är på väg!!!


2009-11-30 @ 17:49:15

Postat av: Marianne

Bäst att du letar efter saffranet. Det är ju en hel förmögenhet du har "slarvat". Häromdagen såg jag att saffranet här kostde 40 kr påsen!!! Har du kollat i alla väskfack? Neccesär? Innerficka på jackan?


2009-11-30 @ 19:41:38

Postat av: Bir

Jag känner ända hit hur gott det doftar av saffran, pepparkaka och glögg. Ni fixar nog det där med julen i Tyskland, det ser jättemysigt ut.

Nu ska vi se det sämsta programmet som visas i svensk TV "Ullared", alla tittar på det, så vi måste oxå kolla.


2009-11-30 @ 20:20:36

Postat av: Cattis

mmmmmmh jag kan ju lova att det är jäääätte gott!!! :)


2009-12-01 @ 18:45:11


Skriv gärna något !

Vad kallas du för ?
Vill du vara ihågkommen ?

Lämna gärna din E-postadress ! (Jag håller den hemlig)


Har du en Blogg ?


Här kan du skriva vad du tycker och tänker !

Trackback
RSS 2.0